korumuotoilija Teija Halonen

Kuopion puu-, metalli- ja keramiikkaopintojen jälkeen opiskelin Lahdessa kultasepäksi. Myöhemmin täydensin ammattitaitoani muotoilija amk -koulutuksella. Kultaseppämestarin tutkinnosta suoritin puolet. Loppuosa karahti siihen, että halusin näyttötyössäni käyttää alan harvinaisempia erityistekniikoita kivenistutuksen sijaan.

Vanhan tavan mukaisen mestarin sijasta minusta tulikin alan vapaa-ajattelija muodoissa, materiaaleissa ja tekniikoissa.

Mitä suurempi vapaus, sitä suurempi into ja jännitys lopputuloksesta. Suurella innolla olen päässyt tekemään koruja Niina Lahtiselle TV-ohjelmiin Hyvät ja huonot uutiset ja Vino Show. Itsenäisyyspäivänä korujani ovat kantaneet Annika Saarikko ja useampana vuonna Aino-Kaisa Pekonen. Nämä linnan juhlien korusarjat olen suunnitellut nimenomaan kantajiensa asuihin sopiviksi.

Tilaustyön suunnittelu yhdessä asiakkaan kanssa on työpäiväni laatuaikaa. Jos et ole tyytyväinen suunnitelmiin, en veloita niistä mitään. Malli ja ideat jäävät silloin käyttööni. Maksat vain valmistetuista koruista.

Koruverstas Klovassa toimin omalla yritykselläni Korumuotoilija Teija Halonen.


Timpurin Tytär

Punatukkainen ikisinkku hopeaseppä asuu ja työskentelee 1:10 kokoisessa talossaan. Tarinoita Facebookissa, talo Koruverstas Klovassa - ainakin toisinaan.


 Galleria Mini Madness

Galleria sopii 1:12 ja 1:10 esineille. Ensimmäisessä näyttelyssä esillä oli hämeenlinnalaisten taiteilijoiden teoksia. Kuvia ja kertomuksia Facebookissa nimellä Gallery Mini Madness.